Kardioloq German Qandelman “Sağlam yaşa!” verilişinin efirində danışıb.
O, aydınlaşdırıb ki, qəhvə dənələrinin tərkibində kafestol adlı maddə var ki, bu maddə müntəzəm istehlak edildikdə orqanizmdə xolesterinin səviyyəsini artırır. Buna görə bir insanda ateroskleroz inkişaf edə bilər, kardioloq xəbərdarlıq etdi.
Qandelman, hazır qəhvənin qəhvə dənələrindən 24 dəfə az kafestol ehtiva etdiyini izah etdi. Buna görə də, içki xolesterolu artırmır, mütəxəssis qeyd etdi.
Bundan əlavə, mütəxəssis vurğuladı ki, hazır qəhvədə bir yarım dəfə çox kofein var. Qan təzyiqini aşağı sala bilən sidikqovucu təsirə malikdir.
Qandelman daha əvvəl qəhvə və portağal suyundan hazırlanan içkinin faydalarından danışmışdı . Həkimin sözlərinə görə, xolesterin səviyyəsini aşağı sala bilir.