İçkilərin qapağını hər dəfə açdıqda mikroplastiklərin sayı ARTIRbackend

İçkilərin qapağını hər dəfə açdıqda mikroplastiklərin sayı ARTIR

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

İçkilərin qapağını hər dəfə açdıqda mikroplastiklərin sayında artım olur.

 

NOCOMMENT.az Euronews-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Fransada tədqiqat aparılıb. Tədqiqata görə, qida mənbələrindən alınan mikroplastiklərin illik miqdarının adambaşına hər il 39 000-52 000 arasında dəyişdiyi təxmin edilir.

 

Tədqiqatçılar içki şüşələrini 1, 10 və 20 dəfə açaraq iki fərqli laboratoriyada nano və mikroplastiklərin sayını müşahidə ediblər. Qapağın hər açılışı mikroplastiklərin sayında artıma səbəb olub.