Bir çoxumuz yeməyi sonraya saxlamağa öyrəşmişik, lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi yeməklər bişirildikdən bir neçə saat sonra sağlamlığınız üçün təhlükəli ola bilər.
NOCOMMENT.az dərhal yeyilməli olan üç məşhur yeməyi təqdim edir;
1. Yumurtalı yeməklər.
Omlet və yumurta olan digər yeməklər salmonella kimi bakteriyaların çoxalması üçün şərait yarada bilər. Düzgün saxlansa belə, yenidən bişirmək daha təhlükəsiz sayılır.
2. Düyü yeməkləri.
Otaq temperaturunda qalan düyü tez bir zamanda Bacillus cereus bakteriyası ilə çirklənəcək. Yenidən qızdırıldıqdan sonra belə bu bakteriyaların buraxdığı toksinlər qidada qalır və zəhərlənməyə səbəb ola bilər.
3. Kartof.
Düzgün saxlanmayan kartof püresi və ya bişmiş kartof botulinum bakteriyalarının çoxalmasına səbəb ola bilər. Bu, xüsusilə süd və ya qaymaqla hazırlanan yeməklər üçün doğrudur.
Mütəxəssislər yeməkləri dərhal yeyilə biləcək qədər miqdarda hazırlamağı məsləhət görürlər. Yemək qalırsa, mümkün qədər tez soyudulması və +5 °C-dən yüksək olmayan şəraitdə saxlanması vacibdir, lakin bu, tam təhlükəsizliyə zəmanət vermir.