Ağ çörəyin beyin üçün təhlükəsi ÜZƏ ÇIXDIbackend

Ağ çörəyin beyin üçün təhlükəsi ÜZƏ ÇIXDI

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

“Ağ çörəyin tərkibində trans yağlar olması ehtimalı çoxdur. Ona görə də məhsul beyin üçün təhlükə yarada bilər. Nəticədə demensiyaya səbəb ola bilər”.

NOCOMMENT.az xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Yelena Solomatina “Moskva 24″ə bildirib.

Mütəxəssis çörəyin tərkibinə diqqət yetirməyi məsləhət görür:

“Əgər marqarin varsa, başqa bir çörək seçmək daha yaxşıdır. Bundan əlavə, ağ çörəyin tərkibində şəkər var ki, bu da qanda qlükoza səviyyəsini artırır. Bu, qanda çoxlu şəkər olduğu, orada süzüləcəyi və insulinin onu hüceyrələrə çəkə bilməyəcəyi zamandır. Belə vəziyyətdə, şəkər qan damarlarının divarlarını sanki korroziya etməyə başlayır”.

“Yüksək xolesterol səviyyəsinin fonunda aterosklerotik lövhələr görünəcək və qan normal dövr edə bilməyəcək. Nəticədə, bu, təzyiqin artmasına səbəb olacaq və zədələnmiş damarlar qanı oksigenlə düzgün təmin edə bilməyəcək, beləliklə, beyin hüceyrələri ölməyə başlayacaq”, – Solomatina əlavə edib.
publika.az