KoronaVirus İnformasiya Portalı
Almanı qabıqlı yeməyin faydasıbackend

Almanı qabıqlı yeməyin faydası

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

Elmi araşdırmalar sübut edir ki, almanın qabığı orqanizmdə xərçəng hüceyrələrinin inkişafının qarşısını alır. Alimlər soyulmamış meyvə yeməyin  onkoloji xəstəliklər riskini azaltdığını açıqlayıb.

NOCOMMENT.az -ın xəbərin görə, mütəxəssislər bildirirb ki, alma qabığının tərkibində təhlükəli elementlərin fəaliyyətini dayandıran protein miqdarı artıqdır.

Bundan başqa alma qabığı ürək-damar sisteminin güclənməsi üçün olduqca faydalıdır.

Harvard tədqiqatçılarının təcrübələri göstərir ki, ümumiyyətlə çox miqdarda meyvə, tərəvəz  xüsusəndə alma yemək xərçəng riskini azaldır. Özəlliklə kələm, brokoli və narıncı rəngdə olan meyvələr insan sağlamlığı üçün olduqca faydalıdır.