Turşu kələm mədə-bağırsaq traktının fəaliyyətini bərpa etmək və mikrobiotanı dəstəkləmək üçün son dərəcə vacib olan fermentləşdirilmiş məhsuldur, immunoloq Olqa Şuppo bildirib.
NOCOMMENT.az xəbər verir ki, eyni zamanda, o , “İzvestiya” ilə söhbətində bəzi insanlara bu faydalı məhsulu istehlak etməmək barədə xəbərdarlıq edib.
Həkimin sözlərinə görə, duzlu kələm C, B, K və U vitaminləri, probiotiklər, dəmir, fosfor, kalium, manqan, maqnezium, liflə zəngindir. Eyni zamanda, tərkibində C vitamini baxımından hətta limonları da üstələyir. Bununla belə, Şuppo qeyd etdi ki, duzlu kələm az-az pəhrizə daxil edilməlidir, çünki tərkibində həzm orqanlarının selikli qişası üçün qıcıqlandırıcı rol oynaya bilən çoxlu müxtəlif bakteriya və lif var.