Həkim və teleaparıcı Yelena Malışeva və onun aparıcısı, immunoloq Andrey Prodeus “Sağlam yaşa!” verilişinin efirində çörəklə bağlı yanlış bilinənlərdən danışdılar.
NOCOMMENT.az xəbər verir ki, bu barədə Lenta.ru məlumat yayıb.
Həkimlər mayanın həm adi, həm də mayasız çörəkdə olduğunu vurğuladılar. Mütəxəssislər aydınlaşdırdılar ki, bəzi çörəklərə kulinariya mayası əlavə edilmir, ancaq xəmirin yaradılması zamanı öz-özünə əmələ gəlir. Eyni zamanda, Prodeus qeyd etdi ki, onların məzmunu heç bir şəkildə insanın mədə-bağırsaq traktının vəziyyətinə təsir göstərmir, xüsusən də şişkinliyə səbəb olmur. “Bu, çox yayılmış yanlış fikirdir” deyə Prodeus yekunlaşdırdı.
Həmçinin, immunoloq əlavə etdi ki, mayasız çörək (pəhriz çörəyi), məşhur inancın əksinə, arıqlamağa kömək etmir. Prodeus-a görə, məhsulun hər iki növü eyni miqdarda kalori ehtiva edir.
Daha əvvəl çörəkçi-texnoloq Maksim Edlin ən sağlam çörəkdən danışmışdı. Mütəxəssis turş çörəyi belə hesab edirdi.