Hemoqlobini dadlı yeməklərlə yüksəlt – SİYAHIbackend

Hemoqlobini dadlı yeməklərlə yüksəlt – SİYAHI

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki
Hemoqlobin insan sağlamlığının mühüm göstəricisidir, çünki o, toxuma və orqanları oksigenlə təmin etməkdən məsuldur.
NOCOMMENT Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, bu mikroelementin aşağı səviyyədə olması anemiya və yorğunluq kimi müxtəlif sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Xüsusi preparatlar və vitaminlər qəbul edərək hemoqlobinin tərkibini artıra bilərsiniz, lakin daha təbii və təsirli bir yol var. Pəhrizinizi dəyişmək və dəmirlə zəngin qidaları gündəlik rasionunuza əlavə etmək kifayətdir.
Dəmir çatışmazlığından ürək-damar sistemi, sinir sistemi, tənəffüs sistemi və həzm sistemində ciddi pozğunluqlarla qarşılaşa bilərsiniz. Arzuolunmaz nəticələri aradan qaldırmaq üçün, qaraciyər, böyrəklər, dalaq da daxil olmaqla, pəhrizə heyvan mənşəli qidalar əlavə edə bilərsiniz.
Qırmızı əti unutma, çünki ətə sıx qırmızı rəng verən heyvan hemoqlobinində olan çoxlu miqdarda dəmirdir.
Mühüm mikroelement tərkibinə görə ikinci yerdə balıq və dəniz məhsulları tutur. Pəhriz zamanı bu qidalar bədəni təkcə dəmirlə deyil, həm də yodla təmin edir. Molyuskalar xüsusilə mikroelementlərlə zəngindir. Onlar təkcə dəmir səviyyəsini saxlamır, həm də israf edilmiş ehtiyatları doldurur. Bundan əlavə, bu yeməklər sinir, ürək-damar, həzm və digər sistemlərin sabitləşməsinə kömək edir.
Toyuq yumurtası orqanizmin sağlam fəaliyyətinin qorunmasında mühüm rol oynayır. Onların tərkibində maqnezium, doymamış yağ turşuları və vitaminlər də var.
Orqanizmdə hemoqlobini artırmaq üçün müxtəlif dənli bitkilər, buğda kəpəkləri və çovdar, noxud, lobya, mərcimək, ispanaq, gül kələm, brokkoli, çuğundur, qulançar, qarğıdalı, xurma, gavalı, alma, nar, toxum, qoz-fındıq və quru meyvələr kömək edəcək.
Qara, tünd şokolad da hemoqlobini artırır. Həm də dəmir çatışmazlığını normallaşdırır. Ancaq unutmayın ki, heyvan mənşəli məhsullardan alınan dəmir bitki mənşəli qidalardan daha asan bədən tərəfindən mənimsənilir. Bitki mənşəli qidalardan dəmirin daha yaxşı mənimsənilməsi üçün onları C vitamini ilə zəngin qidalarla birlikdə qəbul etmək tövsiyə olunur.