“Turşu kələm böyrək xəstəliyi və hipertoniya xəstələri üçün uyğun deyil”
NOCOMMENT.az Medianews.az-a istinadla xəbər verir ki, diyetoloq Olqa Voskresnaya deyib.
O izah edib ki, bu məhsulda yüksək duz var. Həmçinin, mədənin turşuluğunun artması ilə kələmin tərkibindəki laktik turşu narahatlıq yarada bilər. Üstəlik, turşular diş minasına zərər verə bilər, bu səbəbdən istifadə etdikdən sonra ağzınızı yaxalamaq vacibdir.
Mütəxəssis əlavə edib ki, bəzi insanlarda xaç ağacı bitkilərinə qarşı allergiya ola bilər.
Voskresnaya eyni zamanda qeyd edib ki, duzlu kələmin tərkibində C, K, B1, B2, B3, B6 vitaminləri, fol turşusu, kalium, kalsium, maqnezium, dəmir, sink, manqan kimi minerallar var.
Onun sözlərinə görə, bu məhsul həzmi yaxşılaşdırır, döş, prostat və ağciyər xərçəngi riskini azaldır, antioksidantlar sayəsində ürək-damar sistemini dəstəkləyir və orqanizmin immun müdafiəsini gücləndirir.