Alimlər səhər yeməyinin ən pis və ən yaxşı variantlarını müəyyən ediblərbackend

Alimlər səhər yeməyinin ən pis və ən yaxşı variantlarını müəyyən ediblər

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

NOCOMMENT.az xəbər verir ki,Protein Works şirkətinin britaniyalı tədqiqatçıları müəyyən ediblər ki, şən əhval-ruhiyyəni qorumaq üçün səhər yeməyini atlamamaq və ya acqarına bir fincan qəhvə ilə əvəz etmək olmaz. Bu barədə Healthnews jurnalı məlumat yayıb.

Araşdırmada 3 qrupun səhər yeməyini çoxlu protein, şəkər və bir fincan qəhvə ilə yediyi, digər qrupun isə ilk yeməyi atladığı qeyd edilir. Nəticədə məlum olub ki, səhər yeməyindən imtina edən insanlar səhər saat doqquzdan günorta 12-yə kimi aktivliyini və məhsuldarlığını itirib və bundan sonra azalma daha da güclənib.

Səhər yeməyində şəkərə diqqət yetirənlər performanslarını 10% artıra bilsələr də, 12 günlük məhsuldarlıq da aşağı düşüb. Eyni zamanda, səhər yeməyi zamanı kifayət qədər zülal və kompleks karbohidratlar olan yeməklər qəbul edən insanlar işdə ən yaxşı nəticə göstəriblər.

Daha əvvəl bildirilmişdi ki, səhər yeməyi zamanı yulaf əzmesi yemək daha yaxşıdır, çünki o, qapaq effektinə malikdir və mədə-bağırsaq traktına faydalıdır. Dietoloq Yelena Solomatinanın sözlərinə görə, bu sıyığın tərkibində sinir sisteminin normal fəaliyyəti üçün lazım olan çoxlu B vitaminləri, həmçinin lif və maqnezium var.

Ancaq hər gün yulaf əzmesi yeməməlisiniz, çünki əks halda sıyığın tərkibindəki fitik turşusu kalsiumun sorulmasına mane ola bilər və toksinləri çıxarır. Mütəxəssis onu səhər yeməyi üçün omlet və ya kəsmik ilə əvəz etməyi məsləhət görür.

Əvvəllər məlum olub ki, hansı sıyıq sağlamlıq üçün ən təhlükəlidir.