Bədəni mikrob və viruslardan qoruyan məşhur tərəvəzbackend

Bədəni mikrob və viruslardan qoruyan məşhur tərəvəz

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

Sarımsaq təkcə sevimli yeməklərə ləzzətli dad vermir, həm də 7 min ildən artıqdır ki, insanlara məlum olan köhnə bir bitkidir.

NOCOMMENT.az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, onun orqanizm üçün faydası min illər ərzində sübut edilib. 

O sadəcə dadına görə deyil, həm də faydalı xüsusiyyətlərinə görə müxtəlif mədəniyyətlərin qidalanmasında əsas məhsuldur.

Qida mütəxəssisləri sarımsağın faydalı xüsusiyyətlərinin nəsildən-nəslə ötürüldüyünü bildirir. 

Sarımsaq zərərli viruslara və iltihaba qarşı mübarizə aparır. Sarımsağın tərkibində allisin var. Onun  doğranması və ya əzilməsi zamanı bu maddə aktivləşir. O həmçinin bədəni hüceyrələrə zərər verə biləcək zərərli maddələrdən qoruyur.

Sarımsaq göbələk infeksiyasının da qarşısını ala bilən qida növlərindən biridir.  

Bu bitki qida maddələri ilə zəngindir. Kiçik ölçüsünə baxmayaraq, o lif, kalsium, dəmir və C vitamini də daxil olmaqla qida maddələrinin güc mərkəzidir.

Tədqiqatlar göstərir ki, sarımsaq qaraciyər sağlamlığı üçün vacib olan fermentlərin səviyyəsini tənzimləyə bilir.

Sarımsaq qida zəhərlənməsi və infeksiyalara səbəb olan salmonella kimi bakteriyaların böyüməsinin qarşısını almaq qabiliyyətinə malikdir.

Təbabətdə müasir inkişafa baxmayaraq, sarımsaq kimi bəzi qədim müalicə vasitələrinin müasir dövrdə də təsirli olduğunu bilmək lazımdır. Odur ki, sarımsaq ilə yemək hazırladığınız zaman unutmayın ki, dadlı yemək yeyirsiniz, həm də sağlamlığınıza fayda verirsiniz.