Kabab sevənlərin DİQQƏTİNƏ! – Xərçəng riskibackend

Kabab sevənlərin DİQQƏTİNƏ! – Xərçəng riski

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki
Həkim Myasnikov manqalda yemək bişirməyi sevənlərə ağciyər xərçənginin riskləri barədə xəbərdarlıq edib.

NOCOMMENT.az xəbər verir ki, ağciyər xərçənginin iki əsas səbəbini həkim və teleaparıcı Aleksandr Myasnikov “Rossiya 1” telekanalındakı “Ən vacib şey haqqında” verilişində açıqlayıb .

Mütəxəssis siqaret çəkmə və çirklənmiş havanı ağciyər xərçəngi üçün əsas risk faktorları adlandırdı, məsələn, manqalda yemək bişirərkən – isti külün mikrohissəcikləri ağciyərlərə daxil olur və təhlükəli xəstəliyin inkişafına səbəb olur.

Bundan əvvəl həkim və teleaparıcı Aleksandr Myasnikov xərçəng riskini azaltmaq üçün çuğundur yeməyi məsləhət görmüşdü .