Xərçəngin inkişafının qarşısını alan daha bir məhsul açıqlandıbackend

Xərçəngin inkişafının qarşısını alan daha bir məhsul açıqlandı

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

NOCOMMENT.az xəbərinə  görə,Qastroenteroloq,hepatoloq Sergey Vyalov və tibb elmləri doktoru Zuhra Pavlova insanların qida rasionunda bol olması lazım olan qidaları açıqlayıblar

Vyalovun fikrincə, zülal xərçəngin əsas “tormozlayıcısıdır”.O, p53 adlanan zülalın hüceyrə ölümünün qarşısını almaq üçün nəzərdə tutulduğunun izah etdi.Həmçinin mütəxəssis bildirib ki, P53 genetik materialı zədələndikdə “hüceyrə bölünməsini işə salır və dayandırır”.

Pavlovanın sözlərinə görə, hər yeməkdə zülalın olması vacibdir. Onun sözlərinə görə, balanslaşdırılmış pəhriz insan orqanizminin fəaliyyətini yaxşılaşdırmağa və əlavə funtlardan qurtulmağa kömək edir.

Zülalla zəngin pəhrizin yaxşı nümunəsi onun fikrincə, iki yumurta, kəsmik, səhər yeməyi üçün istehlak edilən az yağlı pendirlər, naharda ət, quş əti və ya balıq (qızardılmamış) və axşam tuna və ya dəniz məhsulları salatıdır.